ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN

Energiebesparende maatregelen_blije familieEnergie besparen en reductie van de CO2 uitstoot. Het duurzaam maken van uw woning met behulp van energiebesparende maatregelen. Het levert u in ieder geval het volgende op:

  • Meer (woon)comfort door bijvoorbeeld goede isolatie
  • Flinke besparing op uw energiekosten
  • Waardebehoud of vermeerdering van uw woning
  • U draagt uw steentje bij aan het milieu

Ja, het doorvoeren van maatregelen ter verduurzaming van uw woning verlangt een investering. Maar, omdat de overheid hier ook bij gebaat is (om haar klimaatdoelstellingen te halen), zijn er meerdere regelingen en subsidies beschikbaar die dit aantrekkelijk maken. In de artikelen over “Financiering energiebesparende maatregelen” hebben wij geprobeerd één en ander zo duidelijk mogelijk voor u uiteen te zetten.

Combinatie van energiebesparende maatregelen

Het aantal energiebesparende maatregelen is legio. Optimaal rendement wordt vaak bereikt door een combinatie van maatregelen. Een nieuwe zeer zuinige hoog rendementsketel heeft bijvoorbeeld weinig zin als de warmte eenvoudig via vloer, muren en dak naar buiten verdwijnt. Wij hebben gekozen voor de energiebespaarmaatregelen die voor de hand liggen, maar in veel woningen nog niet zijn gerealiseerd. En dan hebben we het over isolatie en zonnepanelen. De ins en outs, die voor u relevant zijn, vindt u in de volgende artikelen: