VLOERISOLATIE

Vloerisolatie via het na-isoleren van uw vloer

Vloerisolatie_kruipruimte bodemBehalve dat u er koude voeten van krijgt, pakt een slecht geïsoleerde vloer ook duur uit voor uw energierekening. Denk daarom eens na over het na-isoleren van uw vloer voor een aangenamer binnenklimaat en verlaging van uw kosten. De kosten van vloerisolatie bedragen gemiddeld € 0,20 per dag, waarmee u € 0,57 per dag bespaard op uw energierekening.

Met vloerisolatie houdt u koude lucht en vocht tegen en blijft de lucht, die u verwarmt, langer in uw woning bewaard. Hierdoor hoeft uw CV ketel minder hard te werken. Een bijkomend voordeel van het na-isoleren van uw vloer is dat de warmte in de zomer minder goed uw woning binnenkomt. Zo houdt u in de winter warme voeten en blijft uw woning koeler in de zomer.

Rendement vloerisolatie

Het rendement van vloerisolatie staat gelijk aan 8% rente op uw spaarrekening. Kunt u zich nog herinneren wanneer u voor het laatst 8% rendement ontving op een risicoloze investering?
Nou hoeft u niet persé de kosten voor vloerisolatie van uw spaarrekening te betalen. Om woningen in een rap tempo te verduurzamen zijn er vanuit de overheid een aantal financieringsmogelijkheden met een zeer laag rentepercentage beschikbaar. De besparing levert u hierdoor vaak meer op dan dat de kosten zijn.

Subsidies verduurzaming woningen

De Nederlandse overheid stimuleert het verduurzamen van woningen door het verstrekken van subsidies. Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor vloerisolatie dient u nog één andere verduurzamingsmaatregel uit te voeren zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie. Over de verschillende subsidies hebben wij een aparte pagina geschreven.

Is mijn vloer geschikt voor isolatie?

Vloerisolatie_kruipruimte vloerGelukkig hoeft u deze vraag niet zelf te beantwoorden. Voordat tot vloerisolatie wordt overgegaan, komt er altijd een adviseur bij u thuis om de situatie te bekijken. Er zijn namelijk een aantal factoren die bepalen of uw vloer geschikt is voor na-isolatie. De belangrijkste punten die een adviseur controleert zijn:

  • of de onderkant bereikbaar is via een kruipruimte;
  • wat de hoogte van de kruipruimte is;
  • het type vloer dat nu in uw woning ligt;
  • het bouwjaar van uw woning.

Wat kost vloerisolatie?

Er spelen verschillende factoren een rol bij het bepalen van de kosten van vloerisolatie. Allereerst dient het te isoleren oppervlak bepaald te worden. Als de vloer via een kruipruimte bereikbaar is, scheelt dit in de kosten omdat de installateur goed bij uw vloer kan. Als bepaald is hoeveel vierkante meter er geïsoleerd wordt en de bereikbaarheid is bepaald, wordt er bekeken welk materiaal geschikt is voor het na-isoleren van uw vloer. Voor een gemiddelde woning zijn de kosten voor vloerisolatie slechts € 0,20 per dag, waarmee u € 0,57 per dag bespaart. Zo heeft u niet alleen warmere voeten in de winter maar verlaagt u ook uw energierekening.

Is uw interesse gewekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van gedetailleerde informatie. Wilt u meer over ons lezen dan kan dat natuurlijk en voor meer informatie over wat wij u kunnen bieden, leest u het beste het artikel over ons aanbod: uw persoonlijk verduurzamingsplan.