ENERGIEZUINIG WONEN

energiezuinig wonen_woningisolatie_zonnepanelenMet goede isolatie blijft de warmte beter in huis. Zonnepanelen wekken uw eigen duurzame stroom op. Met woningisolatie benut u dus het energiebesparende potentieel van uw woning en met zonnepanelen het energieopwekkende potentieel. Energiezuinig wonen is dus helemaal niet zo moeilijk!

En het leuke van deze maatregelen is dat ze u meer opleveren dan ze kosten, waardoor u een rendement behaalt dat veel hoger ligt dan de actuele spaarrente (bron: Milieu Centraal).

De claim die wij op onze home pagina maken “u bespaart € 2,90 en u betaalt € 0,98” verdient natuurlijk een onderbouwing. De berekening die hieraan ten grondslag ligt, maken wij graag voor u inzichtelijk.

De berekening:

De berekening is gemaakt voor een tussenwoning waarin spouwmuur- en vloerisolatie zijn uitgevoerd en waarop zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Gecalculeerd is met een levensduur van 30 jaar voor deze energiebesparende maatregelen. Dit stemt overeen met de geboden garanties op de zonnepanelen.

Voor een tussenwoning kan volgens Milieu Centraal de volgende besparing worden gerealiseerd:

  • Spouwmuurisolatie: € 260,- p.j.
  • Vloerisolatie: € 200,- p.j.
  • Zonnepanelen à 3.000 Wp: € 600 p.j.

In totaal is dit een besparing van  € 1.060,- per jaar. Per dag realiseert u hiermee een besparing van € 2,90.

Energiezuinig wonen ook voor U!

Energiebesparing, energieneutraal, reductie van CO2, energiezuinig wonen en “van het gas af”. Met deze woorden zijn we de laatste tijd zeer regelmatig geconfronteerd en dit zal nog wel lange tijd zo blijven. Het klinkt ingewikkeld en vooral ook duur. Maar, het is vaak simpeler dan u denkt, het bespaart kosten en vergroot het wooncomfort.
Zinvol is om de energiebesparende maatregelen in uw woning in de juiste volgorde door te voeren. Oftewel, de maatregelen die de grootste besparing opleveren eerst. Door uw vloer en spouwmuren goed te isoleren, bespaart u direct fors op uw gasverbruik en zonnepanelen verlagen de elektriciteitsrekening.

Spaargeld of financiering?

Voor veel mensen is de financiering van energiebesparende maatregelen uit eigen middelen niet mogelijk en/of niet gewensd. De gedachte dat energiebesparing daarom niet mogelijk is, is niet juist. De overheid stelt leningen beschikbaar voor het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. De rente op deze leningen is doorgaans aanzienlijk lager dan de besparing die u realiseert. Ook zijn er voor bepaalde maatregelen subsidies beschikbaar. En daarnaast, als gevolg van de lage hypotheekrente, kan het ook heel interessant zijn om de financiering via uw hypotheek te regelen.

Advies van een expert

Misschien heeft u nog niet zo goed nagedacht over de energiebesparende maatregelen die u zou willen doorvoeren. Mogelijk is ook dat u precies weet wat u wilt.
Misschien denkt u dat het voor u financieel helemaal niet haalbaar is om geld uit te geven aan energiebesparing. Mogelijk heeft u de financiering van uw wensen al uitgedacht.

In alle gevallen is het toch wel fijn om eens even te sparren met iemand met kennis van zaken. Mogelijk heeft u een financieel adviseur bij wie u terecht kunt. Is dit niet het geval, of bent u op zoek naar onafhankelijk advies, neemt u dan even contact met ons op. Wij hebben gedegen kennis van zowel energiebesparende maatregelen als van de financieringsmogelijkheden om u goed te kunnen adviseren. Uiteraard werken wij ook samen met vakkundige aannemers voor realisatie van de projecten.
Wij zijn zowel voor een korte vraag als voor gedegen advies voor u bereikbaar. Neemt u contact met ons op. Zo komt u het snelst verder.