FINANCIERING ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN

Financiering energiebesparende maatregelenInvesteren in duurzaam wonen

Er zijn meerdere mogelijkheden om energiebesparende maatregelen voor uw woning te financieren. Bij het maken van een keuze wilt u niets over het hoofd zien. Daarom hebben we de financieringsmogelijkheden hieronder bij elkaar gezet.

Verschillende financieringsmogelijkheden:

Wanneer u geld beschikbaar heeft, kunt u ervoor kiezen dit te gebruiken om energiebesparende maatregelen door te voeren. Met de slogan "Geld lenen kost geld" heeft u in dit geval niets te maken.

De rente op een persoonlijke lening voor het verduurzamen van uw woning is beduidend lager dan de standaard rente.

Er worden persoonlijke leningen aangeboden door zowel de meeste banken als de overheid.
In het geval van de overheid wordt hiervoor samengewerkt met De stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Leningen uit fondsen, die door het SVn beheert worden, hebben vaak een heel laag rentepercentage. Daarom lichten wij de verschillende leningen hier graag toe:

Om te bepalen welke lening, bij welke instantie voor uw situatie de meest optimale is, is het verstandig om de verschillende opties naast uw persoonlijke mogelijkheden en wensen te leggen. Wilt u hier samen naar kijken met een expert, dan helpen wij u graag verder. Neemt u daarvoor even contact met ons op.

Energiebesparende maatregelen kunt u ook met behulp van een hypotheek betalen.
Dit kan door een verhoogde inschrijving of door het afsluiten van een tweede hypotheek.

Alles wat hierbij van belang is, leest u in het artikel "Verduurzaam hypotheek".

Af en aan stelt de overheid, soms centraal, soms regionaal of zelfs lokaal, subsidies ter beschikking voor bepaalde energiebesparende maatregelen.

Een overzicht van de subsidies, die op dit moment gelden, vindt u in het artikel "Subsidies voor energiebesparende maatregelen".