NUL OP DE METER

Nul op de Meter woning_U heeft een wens: “nul op de meter” en dus geheel energieneutraal!
Met een Nul op de Meter woning (ook wel “zeer energiezuinig pakket” genoemd) wekt u evenveel energie op als dat u nodig heeft voor de woning en uw huishouden. Dit betekent dat u naast energiebesparende maatregelen uw woning ook zult moeten voorzien van energie-opwekkende installaties. Om van uw woning een “Nul op de Meter woning” te maken kunt u een Energiebespaarlening tot maximaal €65.000,- aanvragen. Deze lening moet binnen 15 of 20 jaar worden afgelost.

De kans is reëel dat de kosten om uw woning energieneutraal te maken hoger uitvallen dan dit maximale leenbedrag van €65.000,-. Dat is geen probleem. U kunt de lening aanvragen en de overige kosten zelf financieren.

Eisen Nul op de Meter

De eisen om de Nul op de Meter verbouwing te financieren met de Energiebespaarlening zijn streng, maar wel duidelijk. Hoge eisen worden gesteld aan onder andere de isolatiewaarden. U vindt de eisen op de site van het Energiebespaarfonds/Nul op de Meter.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kijkt mee

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is ook voor deze regeling het uitvoeringsorgaan. Maar, omdat een Nul op de Meter aanvraag veel verder gaat dan het uitvoeren van losse energiebesparende maatregelen, wordt ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) bij de aanvraag betrokken. Het RVO bekijkt de offertes volgens vaste richtlijnen.

U begrijpt dat de beoordeling van zo’n lening tijd in beslag neemt. Maar dit heeft dan wel als voordeel dat de uiteindelijke maatregelen bij uw situatie passen.

Ook subsidie mogelijk

Bent u eigenaar én bewoner van een woning en wilt u het maximum aan energiebesparende isolatiemaatregelen nemen? Dan kunt u ook subsidie aanvragen voor een zeer energiezuinig pakket (ZEP).  Meer informatie hierover leest u onderaan ons artikel over “Subsidies energiebesparende maatregelen“.

Vakkundig advies

Overweegt u te gaan voor het ultieme? En kunt u daarbij wel wat financieel advies gebruiken? Dan bent u bij ons aan het goede adres! U bereikt ons via ons contactformulier.