PERSOONLIJK VERDUURZAMINGSPLAN

Persoonlijk verduurzamingsplanVerduurzaming van een woning verlangt maatwerk. Niet alleen voor de keuze van de meest renderende energiebesparende maatregelen is kennis van zaken nodig, ook het inzicht in de mogelijke manieren om deze te financieren vraagt expertise. En dit is precies wat wij u aanbieden!

Het resultaat is een gedetailleerde offerte: uw persoonlijk verduurzamingsplan. Hierin wordt, afgestemd op uw wensen en financiële mogelijkheden duidelijk uiteengezet welke maatregelen welke besparingen opleveren, wat ze kosten en op welke wijze u ze kunt financieren.
Tot dit persoonlijk verduurzamingsplan komen wij via een aantal stappen, die wij hier graag helder en overzichtelijk voor u op een rijtje zetten.

Stap 1: Telefonische inventarisatie

Nadat u met ons contact heeft opgenomen volgt als eerste stap een telefonische kennismaking. Dit is een goed moment om uw wensen en vragen te bespreken. Met behulp van onze software kunnen wij u inzicht geven in de energiebesparende maatregelen die interessant zijn voor uw woning. Na dit eerste contact bent u hopelijk zo enthousiast dat het zinvol is om door te praten om dieper op uw situatie in te zoomen en de details inzichtelijk te maken.

Stap 2: Afspraak met een onafhankelijk adviseur

Om tot een gedegen persoonlijk verduurzamingsplan te komen is niet alleen uw woning van belang, maar ook uw persoonlijke (financiële) situatie. In het gesprek met de onafhankelijk adviseur worden naast uw wensen ook uw mogelijkheden nader bekeken. Naast dat wij van u informatie vragen over een aantal persoonlijke gegevens, verstrekken wij u tijdens dit gesprek ook inzicht in de mogelijkheden om de energiebesparende maatregelen te financieren.

Stap 3: Persoonlijk verduurzamingsplan

Hopelijk bent u nog steeds enthousiast en liever nog, u wordt steeds enthousiaster! Als u goed heeft nagedacht over welke energiebesparende maatregelen u graag zou willen uitvoeren, zorgen wij dat voor iedere besparende maatregel een gedegen offerte wordt opgesteld. Dit vraagt kennis van zaken en dit doen wij dus niet zelf. Hiervoor werken wij samen met ervaren aannemers en installateurs. In sommige gevallen kan de offerte “op afstand” worden opgesteld, maar vaak is een locatieonderzoek gewenst om er zeker van te zijn dat de offerte naadloos aansluit op uw situatie.

Wanneer wij de offertes ontvangen hebben, ontvangt u deze, samen met de mogelijkheden rondom de financiering als uw “persoonlijk verduurzamingsplan”.

Stap 4: Realisatie en uitvoering

Als u uw keuzes heeft gemaakt, dan wordt – indien nodig – de financiering geregeld. In nauw overleg kunnen wij dit voor u doen of u kunt ervoor kiezen het zelf te doen, waarbij wij desgewenst kunnen ondersteunen. Als de financiering rond is, dan worden de werkzaamheden in overleg met u ingepland. Realisatie van de meeste energiebesparende maatregelen nemen niet meer dan 1 tot 2 dagen in beslag.

Wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond, nemen wij contact met u op voor een afrondend gesprek. Hierin controleren wij of u tevreden bent over het verloop van het gehele traject en natuurlijk de uitgevoerde werkzaamheden. Uiteraard zijn wij ook naderhand voor vragen goed bereikbaar.